Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Tipy na darčeky pre začínajúcich šachistov

Milí priatelia,

blížia sa Vianoce a my v Šachovom obchode vieme, že vybrať darček pre šachistov a šachistky môže byť pre najbližších - najmä nešachistov - niekedy aj dosť náročná úloha. Najmä vtedy, ak im chcete pripraviť prekvapenie. 

Keďže my v Šachovom obchode šach nielen predávame, ale sami sme zanietení šachisti, radi by sme vám pri výbere darčekov poradili. 

Pripravili sme pre vás tipy, ktoré zaručene potešia pod stromčekom každého šachistu.

V tomto blogu sa zameriame na začínajúcich šachistov - či už mládež alebo dospelých, ktorí hrajú šach len krátko a radi by sa o kráľovskej hre dozvedeli čo najviac.

A ak budete mať akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať. 

Šachová súprava DGT + šachové hodiny

Ideálna, praktická, kompaktná šachová súprava vrátane šachových hodín. Všetko, čo človek potrebuje, keď so šachom začína, prípadne chce mať šachovú súpravu vždy po ruke, alebo si ju jednoducho zbaliť na dovolenku, chatu či párty.

Vhodná na domáce hranie, zaučenie detí aj klubové tréningy.

“Ak máte doma nádejného mladého šachistu a zatiaľ hrá len na tom “čo dom dal”, viac nerozmýšlajte. Ideálna investícia do sady, ktorá stačí rovnako škôlkárovi ako aj kandidátovi na majstra. 

Čo by som dal za to, aby som ako dieťa trénoval s takouto súpravou. Ak bude vaša ratolesť potrebovať niekedy lepšiu výbavu, tak si ju pravdepodobne už bude môcť dovoliť zaplatiť sama,” objasňuje spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/drevene-sachy/sachova-suprava-dgt-digitalne-hodiny-1002/

123DSC_1542

Drevená šachová súprava KLASIK 

Ak chcete začínajúceho šachistu prekvapiť kvalitnou súpravou, ktorá mu vydrží pokojne i celý život a nehanbil by sa za ňu ani žiadny profesionál, vyberáme práve túto. 

Drevená šachová súprava KLASIK obsahuje populárnu verziu figúrok Staunton v luxusnom prevedení z agátového dreva a drevenú šachovnicu z javora. 

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/profesionalne-sachy/drevena-suprava-classic-javor/

DSC_1959 DSC_1960 DSC_1964

Drevené šachové figúrky Staunton 6 v drevenom boxe

Šachových figúrok nikdy nie je dosť! Nikdy totiž neviete, kedy sa nejaká z nich niekam odkotúľa a stratí.

Figúrky Staunton veľkosť 6 patria medzi najobľúbenejšie a najpoužívanejšie šachové figúrky. Bežne sa s nimi hrávajú aj šachové turnaje. 

Naše balenie obsahuje aj praktický drevený box, kam sa figúrky pohodlne zmestia.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/drevene-sachove-figurky/drevena-sachove-figurky-staunton-v-drevenom-boxe

DSC_3073  DSC_3075 DSC_3072

Digitálne šachové hodiny Leap

Ak už šachovú súpravu doma máte, odporúčame ako darček šachové hodiny. Tie by rozhodne nemali chýbať vo výbave žiadneho šachistu.

Leap sú digitálne šachové hodiny schválené medzinárodnou šachovou federáciou FIDE. Všetky oficiálne časové kontroly FIDE sú naprogramované na hodinách a všetky ostatné časové kontroly je možné nastaviť ručne. 

Hodiny sa veľmi ľahko používajú, sú veľmi ľahké, nerozbitné, ideálne aj pre kluby a detské turnaje. 

“Veľmi podarené a cenovo dostupné hodiny. Majú jednoduché ovládanie a prednastavené všetky oficiálne formáty partií. Ak máte doma šachovú mládež odhodlanú “trieskať do hodín” pri drilovaní šachu, viac nerozmýšlajte. Toto je produkt pre vás,” odporúča spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/sachove-hodiny/digitalne-sachove-hodiny-leap/ 

DSC_8252 DSC_8250

Kniha Úvod do tajov šachových kombinácií

Kniha Úvod do tajov šachových kombinácií je metodickou pomôckou pre učiteľov, trénerov, ako aj starostlivých rodičov, ktorí učia svoje deti hrať šach v domácom prostredí. A, samozrejme, všetkých nadšencov šachu.

Dlhoročný skúsený tréner Ivan Paulička v spolupráci so šachovými trénermi z celého Slovenska pretavil do knižky praktické skúsenosti zo šachových tréningov.

“Túto knižku by som odporúčal každému, kto má seriózny záujem o šachový tréning a zlepšenie sa v šachovej hre od jej základov. Nenájdete v nej beletriu, čaká vás poctivé zdvíhanie činiek v posilňovni,” komentuje Michal Vrba, tréner detí a mládeže a spolumajiteľ Šachového obchodu.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/sachove-knihy-pre-zaciatocnikov/uvod-do-tajov-sachovych-kombinacii/

DSC_9846 DSC_9848 DSC_9849

Šachový diár a vreckový šach

Toto kombo by nemalo chýbať vo výbave žiadneho (a už vôbec nie) začínajúceho šachistu.

Šachový diár si naši zákazníci mimoriadne obľúbili. Okrem kalendára v ňom totiž každý týždeň nájdu rôzne šachové príklady, ktoré môžu riešiť a zároveň sa tak zlepšovať v šachu.

Praktický magnetický šach môžu mať vďaka vreckovej veľkosti po ruke vždy, keď si chcú šachové príklady z diára ihneď previesť na šachovnicu. Šach i diár sa pohodlne zmestia do vrecka nohavíc, košele či saka.

Ktovie, kedy a kde všade sa vyskytne príležitosť na hru? 

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/sachy/sachovy-diar-2021-a-vreckovy-sach/

DSC_5545 DSC_5546 DSC_5547

Darčekový poukaz na nákup v Šachovom obchode

Máte doma šachistu a bojíte sa, že mu nevyberiete šachový darček podľa jeho predstáv? Aj pre vás máme riešenie. 

V Šachovom obchode ponúkame i možnosť zakúpenia darčekových poukazov v hodnote 30, 50 a 80 eur. 

Poukaz je platný do konca marca 2021.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/darcekove-poukazy/ 

darcekovy_poukaz_30 darcekovy_poukaz_50 darcekovy_poukaz_80

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.