Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Tipy na darčeky pre pokročilých šachistov

Milí priatelia,

blížia sa Vianoce a my v Šachovom obchode vieme, že vybrať darček pre šachistov a šachistky môže byť pre najbližších - najmä nešachistov - niekedy aj dosť náročná úloha. Najmä vtedy, ak im chcete pripraviť prekvapenie. 

Keďže my v Šachovom obchode šach nielen predávame, ale sami sme zanietení šachisti, radi by sme vám pri výbere darčekov poradili. 

Pripravili sme pre vás tipy, ktoré zaručene potešia pod stromčekom každého šachistu.

V tomto blogu sme sa zamerali na pokročilých šachistov - zanietených hráčov, ktorí už so šachom majú skúsenosti, no radi by sa v kráľovskej hre ešte zlepšili.

A ak budete mať akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať, sme tu pre vás!

Česká klubovka

Česká klubovka je klasika. S týmito figúrkami hrávajú generácie českých, ale i slovenských šachistov už vyše sto rokov. Prototyp figúrok vytvoril v 80. rokoch 19. storočia český sochár a vášnivý šachista Bohuslav Schnirch pre novovzniknutý Český spolek šachovní, ktorému sám predsedal.

Šachisti im začali hovoriť “klubovky”, postupne sa stali veľmi obľúbenými a v Československu sa s nimi hrali najprestížnejšie turnaje.

Originálne figúrky Českej klubovky sú teda “must have” pre každého českého či slovenského šachistu, ktorý si potrpí na rokmi overenú kvalitu. Klubovka nie je len hra, klubovka je i prestíž a kus našej československej histórie.

“S figúrkami Českej klubovky som sa ako bývalý profesionálny šachista stretával na každom podujatí. Jednoduchosť a hrateľnosť pri tejto sade je bezkonkurenčná. Ručná práca českých majstrov a konečná úprava je absolútne jedinečná. 

Čo sa týka pomeru kvality a ceny je podľa mňa Klubovka na trhu top produkt. Zároveň je to sada, s ktorou hrám šachy doma aj ja,” hovorí spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/profesionalne-sachy/ceska-klubovka-original-s-mahagonovou-sachovnicou/

Figúrky bez šachovnice objednáte tu: https://www.sachovyobchod.sk/drevene-sachove-figurky/sachove-figurky-ceska-klubovka-original-v-krabicke/

 DSC_5216 DSC_5239 DSC_5218

Kniha Šachy - základy taktiky

Šachovú literatúru jednoznačne odporúčame! Teóriu by mal mať naštudovanú každý šachista, ktorý sa chce zlepšovať.

Správna taktika v šachu rozhoduje partie až v sedemdesiatich piatich percentách. Poznať taktické motívy je v súčasnej dobe asi taká samozrejmosť ako vlastniť smartfón.

Výborne zvolené príklady v tejto knižke hráča prevedú množstvom taktických motívov, vďaka ktorým zaručene vyhrá množstvo šachových bitiek.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/sachove-knihy-pre-zaciatocnikov/sachy-zaklady-taktiky/

DSC_0120 DSC_0121 DSC_0122

Digitálne šachové hodiny 

Ešte doma nemáte šachové hodiny? Garantujeme vám, že týmto hodinám z našej ponuky sa poteší každý nadšenec šachu. 

Digitálne šachové hodiny DGT 2010 patria medzi najpoužívanejšie hodiny na šachových turnajoch, no rovnako sú vhodné i na domáce hranie.

"Zabehnuté profesionálne hodiny. Ak si chcete vychutnať hru na hodinách, ktoré z času na čas uvidíte aj pri prenosoch z turnajov alebo majstrovstiev v šachu, tak ste určite na správnom mieste.

Napriek novším radám sa tešia veľkej obľube. Z praktického hľadiska sú jednoducho dokonalé a myslím si, že táto klasika tu zostane ešte veľmi dlho," hovorí spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/sachove-hodiny/digitalne-sachove-hodiny-dgt-2010/

 DGT2010 (3) DGT2010 (1)

Magnetické drevené šachy veľké

Poznáte šachistu, ktorý by najradšej nosil šachovnicu všade so sebou? Magnetické cestovné šachy určite potešia nejedného hráča šachu a cestovateľa v jednom.

V Šachovom obchode ich ponúkame v troch veľkostiach – malé, klasik (stredné) a veľké. Stačí si len vybrať, ktoré sa budú najlepšie hodiť do ruksaka alebo aj do kabelky.

Vyzerajú super a perfektne držia. Hrať sa s nimi dá prakticky kdekoľvek, vo vlaku, v aute i v prírode. 

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/cestovne-sachy/magneticke-drevene-sachy-velke/

DSC_1554 DSC_1557 DSC_1558

Hrnček a kniha Pod hladinou

Dvojica bestseller Pod hladinou a hrnček s rovnakou šachovou grafikou poteší každého šachistu. Lepšie ladiace kombo v ponuke nemáme!

Slovenský veľmajster Ján Markoš sa v 33 samostatných kapitolách zaoberá rôznymi aspektmi šachovej partie a približuje, ako on sám chápe šach a ako rieši strategické aj iné problémy vzniknuté počas partie. Kapitoly sú rozdelené do siedmich tematických okruhov.

Darček nájdete tu:  https://www.sachovyobchod.sk/merch/hrncek-a-kniha-pod-hladinou/

DSC_5195 DSC_5197 DSC_5199

Šachový počítač Centaur

Máte doma nadšeného šachistu, ktorý si počas dlhých večerov nemá s kým zahrať partiu? Aj pre vás máme skvelý darček. 

V ponuke Šachového obchodu nájdete i inovatívny šachový počítač, ktorý sa automaticky prispôsobí hráčskej sile šachistu, ktorý ho používa. To mu nielenže dáva šancu vyhrať, ale takisto sa učiť a čo je najdôležitejšie, aj sa pobaviť.

Vďaka senzorovej doske hráč môže figúrkami pohybovať prirodzene, ako na obyčajnej šachovnici. Či už je začiatočník, skúsený hráč, domáci alebo klubový hráč, Centaur sa vždy prispôsobí jeho úrovni, hneď, ako urobí prvé ťahy.

"Normálne radšej nechávame produkty hodnotiť našich zákazníkov. V tomto prípade však nejde o celkom obyčajný produkt. Ako spomenul aj generálny riaditeľ firmy DGT, ide o unikátny výrobok pre každého, kto má radšej ťahy s figúrkami ako s displejom.

Namiesto monotónneho nastavenia obtiažnosti, si hráč vyberie, či chce ľahkú partiu alebo sa trochu zapotiť. Veľmi jednoduché a intuitívne ovládanie, malý no praktický displej, vynikajúca výdrž batérie a kompaktnosť produktu robí z Centaura perfektného spoločníka na dlhé večery," odporúča spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa. 

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/elektronicke-sachy/centaur-chess-computer/ 

DGT Centaur (1) DGT Centaur (5) DGT Centaur Bag (3)

 

Tričko Pod hladinou

Máte doma šachistu, ktorý má už o šachu a pre šach všetko?

Skúste ho potešiť naším exkluzívnym šachovým tričkom s grafikou, ktorú sme prevzali z úspešnej knihy “Pod hladinou” od veľmajstra Jána Markoša.

Tričká sú unisex, vyrobené v štyroch konfekčných veľkostiach a zoženiete ich len u nás.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/merch/tricko-pod-hladinou--l/

DSC_5287 DSC_5281 DSC_5291

 

Darčekový poukaz na nákup v Šachovom obchode

Máte doma šachistu a bojíte sa, že mu nevyberiete šachový darček podľa jeho predstáv? Aj pre vás máme riešenie. 

V Šachovom obchode ponúkame i možnosť zakúpenia darčekových poukazov v hodnote 30, 50 a 80 eur. 

Poukaz je platný do konca marca 2021.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/darcekove-poukazy/ 

darcekovy_poukaz_30 darcekovy_poukaz_50 darcekovy_poukaz_80

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.