Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Tipy na darčeky pre náročných šachistov

Milí priatelia,

blížia sa Vianoce a my v Šachovom obchode vieme, že vybrať darček pre šachistov a šachistky môže byť pre najbližších - najmä nešachistov - niekedy aj dosť náročná úloha. Najmä vtedy, ak im chcete pripraviť prekvapenie. 

Keďže my v Šachovom obchode šach nielen predávame, ale sami sme zanietení šachisti, radi by sme vám pri výbere darčekov poradili. 

Pripravili sme pre vás tipy, ktoré zaručene potešia pod stromčekom každého šachistu či šachistku. V tomto blogu sa zameriame na šachistov, ktorí si potrpia na kvalitu či luxus, šach je pre nich životný štýl i celoživotné hobby. 

A ak budete mať akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať, sme tu pre vás!

Šachový program Fritz 17 

Tento šachový program patrí k neodmysliteľnej výbave každého šachistu, ktorý to so šachmi myslí skutočne vážne.

Okrem supervýkonného softvéru získate navyše aj prémiové polročné členstvo v ChessBase a účet na portáli playchess.com zdarma. 

“Magické kombinácie na turnajoch proti favoritom alebo výhry outsiderov nie sú náhody. Sú to vždy veľmi dobre pripravení hráči.

Štúdium teórie, obľúbených otvorení súperov, nové varianty a všetko ostatné, čo vám chýba - tak šachistov pripravuje program Fritz už takmer 30 rokov,” objasňuje spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/sachove-programy/sachovy-software-fritz-17-dvd/

1982-5_71wyxofrxyl--ac-sy741 maxresdefault

Šachová súprava Eben Elegance

Toto sú naozaj šachy pre fajnšmekrov, ktorí si potrpia na luxus.

Nádherná, jedinečná šachová súprava je v tomto prevedení nielen hrou, ale i umeleckým dielom a vzácnym rodinným dedičstvom, ktorým sa rád popýši každý náročný šachista.

Netradičná šachovnica je ručne vyrobená z dreva a potiahnutá kožou, na okrajoch vyzdobená ornamentmi v zlatej farbe. Figúrky sú z ebenového dreva s koženým podstavcom.

“Od ebenových figúrok sa dá pohnúť ďalej už len veľmi ťažko. Najmä, keď ide o talianskú ručnú výrobu, ktorá má niekoľko storočnú tradíciu. S týmito figúrkami sa hrá po celý život a nezabudne na ne nikto, kto ich chytí do ruky,” priblížil spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

Garantujeme, že každá hra bude zážitkom!

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/luxusne-sachy/sachova-suprava-eben-elegance/

3128_ebenova-suprava

Česká klubovka

Česká klubovka je klasika. S týmito figúrkami hrávajú generácie českých, ale i slovenských šachistov už vyše sto rokov. Prototyp figúrok vytvoril v 80. rokoch 19. storočia český sochár a vášnivý šachista Bohuslav Schnirch pre novovzniknutý Český spolek šachovní, ktorému sám predsedal.

Šachisti im začali hovoriť “klubovky”, postupne sa stali veľmi obľúbenými a v Československu sa s nimi hrali najprestížnejšie turnaje.

Originálne figúrky Českej klubovky sú teda “must have” pre každého českého či slovenského šachistu, ktorý si potrpí na rokmi overenú kvalitu. Klubovka nie je len hra, klubovka je i prestíž a kus našej československej histórie.

“S figúrkami Českej klubovky som sa ako bývalý profesionálny šachista stretával na každom podujatí. Jednoduchosť a hrateľnosť pri tejto sade je bezkonkurenčná. Ručná práca českých majstrov a konečná úprava je absolútne jedinečná. 

Čo sa týka pomeru kvality a ceny je podľa mňa Klubovka na trhu top produkt. Zároveň je to sada, s ktorou hrám šachy doma aj ja,” hovorí spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

Darček nájdete tu:  https://www.sachovyobchod.sk/profesionalne-sachy/ceska-klubovka-original-s-mahagonovou-sachovnicou/

Figúrky bez šachovnice objednáte tu: https://www.sachovyobchod.sk/drevene-sachove-figurky/sachove-figurky-ceska-klubovka-original-v-krabicke/

DSC_5239 DSC_5216 DSC_5218

Analógové šachové hodiny GARDE

Nevieme si pomôcť, ale analógové šachové hodiny sú proste úžasná retro klasika a nedáme na ne dopustiť. Vyzerajú fantasticky a nemôžu chýbať vo výbave žiadneho zanieteného šachistu.

Nejde len o to, že vás nebaví meniť baterky. Je to malý svet tikania zavretý v drevenej škatuľke, ktorý často rozhoduje o tom, či vyhráte svoju partiu, alebo sa z nej niečo naučíte.

“K partii šachu s dlhoročným kamarátom, elegantnými drevenými figúrkami a fľaši vína neprinesiete digitálne hodiny, ale tikajúcu klasiku,” dodáva spolumajiteľ Šachového obchodu Michal Alexa.

 Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/analogove-sachove-hodiny/analogove-drevene-sachove-hodiny-garde/

DSC_4668 DSC_4671

Kniha Richard Réti šachový génius

Životný príbeh šachového veľmajstra Richarda Rétiho, jedného z najväčších šachistov, šachových publicistov a pedagógov, akých táto hra mala v celej svojej bohatej histórii, by mal poznať každý nadšenec šachu.

Kniha prináša zaujímavé informácie, ktoré sa týkajú nielen jeho originálnej osobnosti a mimoriadneho významu, ale aj množstvo dobových súvislostí, najmä po vzniku Československej republiky a po Rétiho prijatí československého štátneho občianstva v roku 1920.

Navyše môže byť aj pútavým čítaním i pre nešachistov.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/sachove-knihy-pre-sachistu/richard-reti-sachovy-genius/ 

DSC_9931_1 DSC_9934 DSC_9933

Hrnček a šachový diár

Ak hľadáte pre náročných niečo malé a praktické, rozhodne odporúčame tandem šachový diár a hrnček.

Šachový diár si naši zákazníci mimoriadne obľúbili. Okrem kalendára v ňom totiž každý týždeň nájdu rôzne šachové príklady, ktoré môžu riešiť a zároveň sa tak zlepšovať v šachu.

…A popri tom môžu popíjať kávu či čaj z originálneho keramického hrnčeka s jedinečnou grafikou z knihy “Pod hladinou” veľmajstra Jána Markoša.

Tieto produkty sú v limitovanej edícii a nájdete ich len u nás.  

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/merch/hrncek-a-sachovy-diar-2021/ 

DSC_5542 DSC_5537 DSC_5544

Darčekový poukaz na nákup v Šachovom obchode

Bojíte sa, že vášmu šachistovi nevyberiete šachový darček podľa jeho predstáv? Aj pre vás máme riešenie. 

V Šachovom obchode ponúkame i možnosť zakúpenia darčekových poukazov v hodnote 30, 50 a 80 eur. 

Poukaz je platný do konca marca 2021.

Darček nájdete tu: https://www.sachovyobchod.sk/darcekove-poukazy/ 

darcekovy_poukaz_30 darcekovy_poukaz_50 darcekovy_poukaz_80

 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.