Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Dámsky gambit získal prestížne ocenenie

Anya Taylor-Joy je oficiálne držiteľkou Zlatého glóbusu vďaka senzácii na Netflixe Dámsky gambit, ktorá vychádzajúcej herečke priniesla sošku za najlepší ženský herecký výkon v limitovanom seriáli, antológii alebo televíznom filme,

Spoločnosť Netflix koncom novembra 2020 oznámila, že seriál počas prvých 28 dní od jeho uvedenia videlo celosvetovo 62 miliónov domácností, čo z neho robí najsledovanejší online seriál v vôbec.

Anya Taylor-Joy hrá v seriáli Dámsky gambit hlavnú hrdinku - Beth Harmon - zázračnú šachistku, ktorá musí prekonať boj so závislosťou, aby sa stala najlepšou šachistkou a šachistom na svete. V rozhovore pre IndieWire začiatkom roka 2021 Taylor-Joy uviedla, že scenár k seriálu v nej okamžite rezonoval.

beth-harmon-audrey-hepburn-queens-gambit

V súčasnosti sa už začalo špekulovať, že by úspešný seriál mohol dostať aj druhú sériu a nechýbala by v nej ani Anya Taylor-Joy.

"Je to priam surrealistické a úžasné, že ľudia chcú aj druhú sériu. Nikdy sme o tom neuvažovali ani nediskutovali. Ale v Hollywoode nikdy nemožno povedať nikdy. Bolo by určite veľmi zaujímavé sledovať, aká by bola Beth v budúcnosti  - ako triezva matka, vedomá si svojich “démonov”," povedala herečka pre Deadline.

Zlaté glóbusy, ktoré od roku 1943 udeľuje Hollywoodska asociácia zahraničných novinárov, patria medzi najprestížnejšie ceny, ktoré sa dajú získať v zábavnom priemysle. Považujú sa za druhé, čo sa týka dôležitosti, iba po udeľovaní Oscarov (za film) a Emmy (za televíziu).

Šachový MERCH
Šachové šperky

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.