Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Láska je soľou života

Nezadržateľne sa blíži deň, keď si mladé zamilované páry, ale aj ľudia v pute overenom rokmi, prejavia lásku možno trochu inak, trochu intenzívnejšie než inokedy. Obdarujú sa pekným darčekom, dajú si pusu na znak toho, že im jednému na druhom záleží. Lebo v živote je len jedno nepochybné šťastie – žiť pre iného.

 

FOTO: Niki Vrbová na šachovom turnaji

Pre niekoho láska znamená dávať bezvýhradnú prednosť jednému alebo jednej pred všetkými ostatnými. Niekoho možno kvári pochybnosť, či pravá láska môže byť niekedy iná ako smutná. Myslím si však, že bez ohľadu na jedno či druhé sa zhodneme na tom, že láska je soľou života a človek ju potrebuje, aby zdôraznil pravú chuť tohto sveta. 

V našom "Chess Fashion“ tíme sme rozmýšľali, ako k sviatku zamilovaných potešiť šachistov a šachistky, ako ich inšpirovať, dopriať im niečo originálne, čo spája v sebe čistú, peknú vec so šachovým prvkom. Oslovili sme výnimočnú slovenskú odevnú návrhárku Júliu Zelenú s opatrnou otázkou, či by vytvorila pre Šachový obchod niečo pekné. Júlia súhlasila, pustila sa do tvorivej práce a výsledok, verím, poteší každú romantickú dušu.  

Vytvorila jedinečné náhrdelníky v limitovanom počte 6 kusov. Každý je dizajnovo iný a každý v sebe spája krásu použitých materiálov ako je onyx, horský kryštál, korál, láva a perleť v kombinácii s postriebrenými a striebornými prvkami, a to všetko v typických šachových farbách - čiernej a bielej. Šachové šperky Júlie Zelenej patria v Šachovom obchode do kategórie "haute couture“.

Šachové šperky v Šachovom obchode

FOTO: Júlia Zelená www.julia-silk.sk 

Zároveň sme však mysleli aj na tých, ktorí majú radi jednoduchosť a prvky ľudovej tvorby – živicou zaliate originálne šachové šperky pre Šachový obchod vlastnoručne nadizajnovala a vyrobila tiež Júlia, ale Artimovičová. Julka má s výrobou šperkov dlhoročné skúsenosti a výroba tých šachových bola pre ňu zaujímavá výzva. Verím, že sa vám budú taktiež páčiť a ozdobia dekolt a tvár nejednej šachistky.

Šachové šperky v Šachovom obchode

 

FOTO: Júlia Artimovičová

Keď tvoríme, snažíme sa robiť všetko úprimne a zábavne. Na tvorbe je totiž dôležité, aby bavila nielen autora, ale i ďalších ľudí. Aby to prinášalo radosť, niečo hovorilo o nás, o svete. Potom sa dá hovoriť o umení. 

Priatelia, som presvedčená o tom, že šachové šperky, vyrobené špeciálne pre Šachový obchod, budú pekným darčekom nielen pre šachistku, ale pre každú dámu, ktorá vie oceniť originálny šperk, a nielen na Valentína, ale i vo všedný pracovný deň.

FOTO: Susan Polgar - maďarská šachová veľmajsterka

Váš Chess Fashion Team J.A.S.B.I.N 

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.