Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Šachový obchod partnerom Tatrafestu

V roku 1952 sa začala písať história šachového turnaja Tatranský pohár. Vynímajúc roky 1961 a 1995, sa konal každoročne a v roku 2022 sa bude konať jeho už 68. ročník. Vďaka tomuto úctyhodnému veku je najstarším šachovým podujatím v kontinentálnej Európe.

Postupne sa vyvíjal, naberal na obľúbenosti a z lokálneho uzavretého turnaja sa časom stal najväčším medzinárodným turnajom na Slovensku. Doteraz patrí k najobľúbenejším slovenským šachovým turnajom.

Jedným z poslaní Šachového obchodu je práve podpora šachového života v európskom priestore a veríme, že aj toto spoločné partnerstvo dokáže priniesť šachistom a fanúšikom šachovej hry nové, pekné zážitky. 

1642244687458

Zľava Michal Vrba (spolumajiteľ Šachového obchodu) s Vladimírom Hrtkom (organizátorom Tatrafestu).

Najväčšiu zásluhu na rozvoji turnaja a udržaní tradície má dvojica Helena Majchráková a Gustav Šturc. Helena Majchráková bola riaditeľkou turnaja v rokoch 1952-1991. Po nej prevzal organizátorskú štafetu p. Gustav Šturc, ktorý bol riaditeľom turnaja až do roku 2014, pričom aj potom zostal členom organizačného tímu.

Tatranským šachovým festivalom bola vytvorená Sieň slávy, pričom jej členovia sú laureátmi Medaily sv. Terézie – patrónky šachu. Prvými členmi Siene slávy sa v roku 2021 stali práve pani Helena Majchráková (in memoriam) a Gustav Šturc.

Ak uvažujete nad príjemným prostredím, výbornou organizáciou a máte radi šachy, prihlásiť sa na Tatrafest 2022 je možné už teraz.

Tatrafest

Kalendár Česká klubovka

 

logo-tatrafest-1

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.