Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Ako vybrať ideálne šachy?

S touto otázkou sa stretávame pravidelne každý deň. Hľadáte šachy ako darček pre dieťa, vnuka či vnučku? Chceli by ste potešiť známeho originálnym a hodnotným darčekom? Alebo ste práve začali hrávať šachy, napríklad online a hodili by sa jedny šachy mať aj doma? 

Poďme sa na to spoločne pozrieť.

Šachy ako darček

V tejto kategórii sú jednoznačným favoritom "kazetové" šachy. Ich veľkou výhodou je skladnosť.

Figúrky sú uložené priamo v zloženej šachovnici a tak je možnosť ju odložiť do knižnice bez toho, aby výrazným spôsobom zaberala miesto. Druhou výhodou je častokrát zajímavé spracovanie figúrok. 


  

Pozrieť ponuku Drevené šachy

Hrajte šachy ako profesionál

Začali ste hrávať šach s kamarátmi? Obľúbili ste si šachovú online aplikáciu a občas by ste si radi niečo "natrénovali"? Alebo by ste si so svojím obchodným partnerom pred partičkou golfu dali ešte jednu partičku šachu?

V tomto prípade je voľba jednoznačná. Veľkosť je otázkou vkusu. Súťažná veľkosť figúrok a šachovnice, kvalitné spracovanie z dreva a dizajn, ktorý povie za vás, že patríte k profíkom.  


  

Pozrieť ponuku Profesionálnych šachov

Šachy na cesty

Predstavte si cestu vlakom alebo autobusom. Deti idú na tábor, do školy v prírode. Cestujete s partiou za dobrodružstvami?

Cestovné šachy nájdete aj veľkosti mobilu. Magnetické, kedykoľvek zavriete a v partii pokračujte hneď, ako stihnete horský prípoj a po dobrom občertvení v lokálnom podniku. A čo taká dovolenka pri mori?

Cesta autom, deti na zadných sedadlách si podávajú šachovnicu a vy máte istotu, že figúrky istené magnetom zostanú presne tam, kde ich deti položia.

Plážový oddych pri vychladenom nápoji a pod slnečníkom čítate konečne v kľude svoju šachovú knižku a prehrávate partie slávnych majstrov. Máte tú pohodu aj vy pred očami?

  

Pozrieť ponuku Magnetických šachov


Dôslednosť je známkou úspešných

Vybrali ste šachy, ktoré budú slúžiť niekoľko veľa rokov. Sú dve veci, ktoré neodmysliteľne patria k šachom. A je jedno, o akom type šachov hovoríme. Šachová partia by stratila náboj, svoje čaro, keby sa nehrala s limitovaným časom.

Práve k tomu slúžia šachové hodiny. Časy analógových hodín sú nenávratne preč, napriek tomu si k nim stále nájdu cestu ortodoxní fanúšikovia.

Digitálne šachové hodiny vždy presne nastavíte, odčítate presný čas, dokáže pridávať bonusový čas za vykonaný ťah, pamätá si vaše predvolené časy a v prípade vypršania času vás signalizácia upozorní zvukom alebo vizuálne.

Nastavte sebe aj svojmu súperovi 5 minút na partiu (zahrajte blitzky, ako s obľubou nazývajú takúto hru šachisti), odštartujte partiu a zažite ten pocit, keď sa 5:00 zrazu zmení na 4:59 a čas sa začne nezadržateľne míňať a vy hľadáte plány, obranu, útok...


Pozrieť ponuku Šachových hodín

V šachovej partii už v 40tom ťahu môže vzniknúť viac pozícií, ako je atómov vo vesmíre. V takej spleti možností je jednoduché sa stratiť. Sprievodcom na tejto ceste, bedekerom či kompasom, aby človek stále vedel, ktorou cestou ide, je šachová knižka.

Tých je nepreberné množstvo. A v každom dobrom šachovom obchode vám budú vedieť poradiť. Neváhajte sa pýtať.


Pozrieť ponuku Šachových kníh

Autor: Michal Vrba, predajca Šachového obchodu, šachový tréner a klubový hráč, predseda Bratislavskej šachovej akadémie

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.