Pri nákupe nad 30€ doprava zadarmo.

Ako byť šachistom a mať originálny look?

Tak toto je otázka, ktorá mi začala pred pár mesiacmi vŕtať hlavou.

merch

Poznáte to – prídete na zápas 1. ligy, a tam záplava sústredených, vážnych tvárí v sústredených vážnych košeliach a tričkách. Ak má na sebe niekto niečo šachové, tak je to nanajvýš tričko pripomínajúce 35. ročník turnaja v Hornej Dolnej. Chcelo by to niečo... originálne!

A tak, majúc v dobe koronovej viac času na vymýšľanie, skúsila som zavolať na päť telefónnych čísel. Päť parádnych čísel, na ktorých zaznelo „jasné!“, „prečo nie?“ „bude sranda“.

Za tými číslami sa skrýva päť krásnych, tvorivých duší, bláznivých, sem-tam tvrdohlavých, ale na konci dňa vždy pohodových dievčat. Preto vám, tu a teraz, s potešením predstavujem tím J.A.S.B.I.N., ktorý zmení šachový svet! 

Janka

Kto: Šachistka – teoretička – level ultrazačiatočník. Vedomosti z danej oblastina úrovni: 1. Na koňa zabudni! Je to jazdec! 2. Rošáda sa robí jednou rukou! (Chvalabohu to stačilo na kvalifikáciu do tejto skupiny ☺) Krycie meno: Tá, ktorá „zná lidi, co znaj lidi“.

Prečo: Lebo sa preplašila a odpovedala „ÁNO“ bez rozmyslenia ☺ A tiež preto, lebo nikto iný (okrem detí) nemá toľko otázok na všetky odpovede ;-)

Aďa

andrea_halecka

Kto: Hlavička na matematiku a všetko, čo sa čísiel týka, a okrem toho aj skvelá tanečníčka a lyžiarka, ktorá rada papá čokoládu a vôbec sa za to nehanbí a vôbec to na nej nevidno.

Prečo: Život v Holandsku jej otvoril nové obzory aj v oblasti módy, v našom tíme patrí určite do kategórie „módny guru“ ☺  

Saška

Kto: Naša kráska do koča aj do voza, vie sa zapotiť vo fitku, aj vyštafírovať na ples v opere. 

Prečo: Mega detailistka – niečo ako Janka na druhú ☺ Bez jej trefných pripomienok typu „čierna bude na čiernom splývať“ by to proste nešlo. 

Barborka

DSC_5516

Kto: Farmaceutka, hrdá matka Maťka a spolu s Ivet reprezentantky Capital City! 

Prečo: Módu má v krvi - svedčí o tom nielen to, že nosí inú ponožku na ľavej a inú na pravej nohe, ale aj to, že má všetky Burdy od roku.... (keď niekedy na Duláku zhliadnete tutti retro outfit, tak to je s najväčšou pravdepodobnosťou naša Barborka). 

Ivet

iveta_schwarzova

Kto: Blaváčka, korporátna veteránka, šachová manželka

Prečo: Chcela vystúpiť mimo „komfortnej zóny“, skúsiť robiť niečo viac tvorivé a robí jej radosť spolupracovať s ľuďmi, ktorých má rada. Neúnavne hľadá pekné veci, ktoré sú zároveň aj pohodlné. 

Niki 

niki a  sach

Kto: Šachistka, blogerka, srdcom východniarka a bytom ... veď viete.

Prečo: Má rada jednoduchosť a ležérnosť, funkčné a pohodlné veci. V tíme prepája nápady a myšlienky so šachovým svetom a hľadá varianty, ktoré povedú k výhre ☺   

Keď sme sa začali zamýšľať nad tým, akým spôsobom tému šachovej módy uchopíme, rýchlo sme prišli na to, že treba sortiment rozdeliť. Povedali sme si, že ponúkneme svetu dve línie šachovej módy – takzvaný „merch“, čiže produkty s originálnou potlačou so šachovou tématikou, a to budú produkty ako tričká, tašky, ruksaky, šiltovky, hrnčeky.

A potom druhú líniu, takzvanú „chess fashion“, kde vytvoríme absolútne originálne, pre šachový obchod navrhnuté, ručne ušité a vyrobené veci, ako napríklad šaty, šatky, šperky a ďalšie vecičky. Táto druhá línia bude niečo ako „haute couture“ šachovej módy (milánske módne domy, traste sa!).

Pri každej činnosti je dobré si stanoviť určité „pravidlá hry“. Aj my sme si ich stanovili. Sú jednotuché, a pritom veľmi dôležité.  Vychádzajú z nášho presvedčenia a nechceme ich podliezať, aj keď to bude niekedy znamenať vyššiu cenu produktu.

Záleží nám na kvalite a procese výroby. Naším cieľom nie je kvantita, ale kvalita. Chceme sa šachovou módou baviť, a tú radosť a zábavu preniesť cez naše produkty aj na vás! 

Tu sú naše pravidlá hry:

  • Dôraz na výber partnerov

Každého návrhára, šičku, dizajnéra, grafika osobne poznáme. Spolupracujeme so slovenskými firmami a lokálnymi výrobcami. Sú to ľudia dobrej vôle a šikovní profesionáli. 

  • Ekologický prístup

Materiály, z ktorých sú naše produkty vyrobené, sú kvalitné a spĺňajú prísne kritériá v oblasti šetrnosti k životnému prostrediu. 

  • Spoločenská zodpovednosť

Chceme pomáhať. Takto to cítime. Preto z každého predaného produktu pôjde vždy časť z ceny na pomoc ľuďom, ktorí to potrebujú.

  • Originálnosť

Každý produkt je dôkladne premyslený, navrhnutý a spracovaný. Jednoducho tak, aby ste v turnajovej sále zahviezdili!

  • Spokojnosť zákazníka  

A na koniec to najdôležitejšie – budeme spokojní iba vtedy, keď budete spokojní Vy. Preto Vám vždy radi poradíme, pomôžeme s výberom, pozdieľame s Vami radosť zo šachových produktov, a pozorne prijmeme Vaše názory, vylepšenia či odporúčania.

Milí priatelia, som rada, že Vám môžeme ponúknuť naozaj originálne produkty - šachovú módu, niečo, čo tu doteraz nebolo, a veľmi si želám, aby Vám tieto vecičky prinášali radosť!

Niki 

Veci z MERCH nájdete v Šachovom obchode

Grafický návrh vytvořil a na Shoptet implementoval Tomáš Hlad & Shoptetak.cz.